KOTITALOUS
Kurssi 1. Pienelläkin rahalla elät pitkään (KO1)

Helppoja, terveellisiä ja taloudellisia aterioita sekä leivontaa. Jotain juhlavampaa kohtuullisella budjetilla. Vinkkejä oman elämän kodinhoidollisiin ja oman taloudenhoidon aihepiireihin.

Kurssi 2. Ruoanvalmistusta arkeen ja juhlaan (KO2)

Arkiruoasta maukasta ja terveellistä. Kodin juhla-ateriat. Kansainvälisiä aterioita valinnan mukaan.

Kurssi 3. Lukiodiplomikurssi (KO3)

Kotitalouden lukiodiplomi sisältää 2 kurssia ja diplomikurssin. Opiskelija voi käyttää hyväkseen myös muualla suorittamiaan kotitaloudenkursseja, esim. joustoviikon kursseja ammattikoulusta. Lukiodiplomia varten kaikilta kursseilta on tehtävä oppimispäiväkirjaa. Lukiodiplomikurssi on yhden kokonaisen kurssin laajuinen. Se toteutetaan koulun valitsemana ajankohtana. Kurssin aikana opiskelija tekee valitsemaansa teemaan liittyen lukiodiplomityön, johon liittyy työsuunnitelma ja työpäiväkirja sekä esseen kirjoittaminen. Opiskelija kokoaa portfolioon prosessiin liittyvän aineiston ja myös edeltävät kotitalousalan lukio-opinnot.

Kurssit arvioidaan numeroarvioinnilla. Numeronarvioinnin pohjaksi seurataan opiskelijan työ- ja soveltamistaitoja ja itsenäisen työn ja yhteistyötaitojen kehittymistä.